Skip to main content

Συμβουλές – καθαρισμος μοκετων

Ο Καθαρισμος μοκετων ή ενός χαλιού μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη υπόθεση και πολύ χρονοβόρα χωρίς μάλιστα το επιθυμητό αποτέλεσμα να είναι εξασφαλισμένο. Αντίθετα πολλές φορές παρά την προσπάθεια που καταβάλετε και τον χρόνο που αφιερώνετε, το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό!  Παρακάτω θα διαβάσετε απλές αλλά σημαντικές συμβουλές που έχουν ως σκοπό να σας βοηθήσουν στον καθαρισμός της μοκέτας σας.

1) Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό μοκέτας αρχικά ανακατέψτε λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη με νερό. Η ποσότητα απορρυπαντικού που θα χρησιμοποιείτε εξαρτάται κυρίως από την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε αλλά και το πόσο βρόμικη είναι η μοκέτα.

2) Χρησιμοποιείστε ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε την σκόνη και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη μοκέτα πριν την καθαρίσετε με το μείγμα που έχετε φτιάξει. Το ιδανικό είναι να περάσετε δύο φορές ολόκληρη την μοκέτα με την ηλεκτρική σκούπα και μάλιστα χρησιμοποιώντας καθαρή σακούλα στη σκούπα ώστε να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα.

3) Βρέξτε ένα καθαρό πανί με το μείγμα που έχετε φτιάξει και απλώστε το ανά μικρές περιοχές στην μοκέτα μέχρι να γίνουν νωπές.

4) Σε όποια σημεία της μοκέτας υπάρχουν έντονες κηλίδες ή λεκέδες απλώστε περισσότερη ποσότητα μείγματος και αφού το αφήσετε τουλάχιστον για πέντε λεπτά να μουλιάσει, τρίψτε την περιοχή με μια βούρτσα ακολουθώντας διαφορετικές κατευθύνσεις. Αν οι λεκέδες είναι έντονοι επαναλάβετε την διαδικασία.

5) Μόλις ολοκληρώστε το καθάρισμα των λεκέδων χρησιμοποιήστε καθαρές πετσέτες ή πανιά για να αφαιρέσετε το μείγμα από τη μοκέτα και μετά τρίψτε πάλι με ένα πανί (μόνο με νερό) για να ξεπλύνετε το απορρυπαντικό.

6) Όταν η μοκέτα στεγνώσει τελείως, χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα άλλη μια φορά για να μαζέψετε οτιδήποτε έχει παραμείνει από το καθάρισμα όπως για παράδειγμα χνούδι ή διάφορα υπολείμματα.

Προσοχή!

  • Μην μουσκέψετε υπερβολικά την μοκέτα γιατί υπάρχει κίνδυνος να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα να στεγνώσει ή ακόμα και να προκαλέστε ζημιά στο πάτωμα κάτω από την μοκέτα.
  • Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα της μοκέτας σιγουρευτείτε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τον χρονικό διάστημα που θα γίνετε ο καθαρισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *