Skip to main content

Λίστα με δωρεάν προγράμματα antvirus 2013

security antivirusΔισεκατομυρια ευρώ δαπανώνται κάθε χρόνο για την αγορά λογισμικού προστασίας από ιούς (antivirus) μόνο από εταιρίες γιατί γνωρίζουν πως κάποιος ιός μπορεί να τους προκαλέσει απώλεια δεδομένων ή χρόνου που για κάποιες εταιρίες είναι πολύτιμος. Ένας ιος μπορεί να προγραμματιστεί να καταγράφει τα προσωπικά δεδομένα, να σβήνει αρχεία, να επιβαρύνει την επίδοση του υπολογιστή κ.α.  Με τόσα πολλά προγράμματα antvirus  πρέπει να έχετε μπερδευτεί για το ποιο είναι το ποιο αποδοτικό και το ποιο  ελαφρύ για το σύστημα σας.

Μετά από έρευνα που έγινε σας παρουσιάζω τα καλύτερα…

1. Avast

Πρόσφατα το Avast έχει αποκτήσει αρκετούς θαυμαστές και καταλαμβάνει και την πρώτη θέση στο CNET’s Download.com ξεπερνώντας το AVG και το Avira. To Avast μετά από την εγκατάσταη θα διαπιστώσετε είναι αρκετά ελαφρύ για το σύστημα και το καλό είναι ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πληρετέας έκδοσης εκτός από το Safe zone το Firewall και το Antispam.  Το Site της Avast επίσης αναφέρει πως η FREE έκδοση δεν έχει το Sandbox αλλά μετά από την εγκατάσταση του free διαπιστώθηκε ότι υπάρχει όπως και τα ακόλουθα boot-time scan, remote assistance, non-annoying browser protection plugins, 8 διαφορετικά real-time shields και cloud reputation service.

2. Avg Antivirus

Η δωρεάν έκδοση του AVG AntiVirus είναι η πιο δημοφιλής και γνωστή  προστασία από ιούς και είναι σήμερα στην δεύτερη θέση μετά το avast. Η AVG έχει μια ενημερωμένη διεπαφή χρήστη για να ταιριάζει με τα Windows 8. Βοηθά στην προστασία του υπολογιστή σας από ιούς, κακόβουλα emails, web-based επιθέσεις και την κλοπή “ταυτότητας”. Τα anti-spam, firewall και οι διορώσεις απόδοσης λειτουργίας δεν συμπεριλαμβάνονται στην ελεύθερη έκδοση. Παραδόξως υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη για τους χρήστες δωρεάν, αλλά μόνο για ορισμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο οπότε δεν μας αφορά και τόσο.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι λίγο ενοχλητική καθώς γίνετε σε τρία βήματα και προσοχή στην μπάρα του avg γίνεται εγκατάσταση από προεπιογή

Μεταφόρωση Avg Antivirus

 

3. Ad-Aware Free Antivirus+

Ad-Aware Free Antivirus + είναι γνωστό γιατί χρησιμοποιείται ως ένα πολύ καλό πρόγραμμα anti-spyware  τα τελευταία χρόνια και έχει μετατραπεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα προστασίας από ιούς.Το user interface του μοιάζει λίγο παλιό και δεν είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη. θα δυσκοευείτε λίγο να βρείτε το κουμπί για έλεγχο ενημερώσεων.

Μεταφόρτωση Ad-Aware Free Antivirus+
Υπόλοιπα δωρεάν προγράμματα για ιους :

4. Avira Free Antivirus
5. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall
6. Microsoft Security Essentials
7. Panda Cloud Antivirus
8. Rising Antivirus

 

 

 

 

 

Ad-Aware, Antivirus, Avast, δωρεάν προγράμματα για ιους, προστασία από ιούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *