Skip to main content

Μεταφορά Joomla site σε άλλο Domain

Στις μέρες μας για πολλούς λόγους θα χρειαστεί να μεταφέρουμε το Joomla site μας σε άλλο Domain. Θα προσπαθήσω να σας πω με βήματα απλά πως  να το κάνετε….

Αρχικά θα πρέπει να κατανοήσουμε την έννοια Hosting και Server. Το Domain ή αλλιώς όνομα χώρου δεν αρκεί για να ανεβάσουμε στο internet το joomla site μας. Θα πρέπει να έχουμε και κάποιο πακέτο φιλοξενίας. Με απλά λόγια νοικιάζουμε ένα χώρου δίσκου σε έναν υπολογιστή που σερβίρει σελίδες στο internet. Η μεταφορά του Site γίνεται στην ουσία σε κάποιο άλλο υπολογιστή ή σε κάποιο άλλο μέρος του δίσκου. Ας δούμε τα βήματα μεταφοράς ενός  joomla site.

1. Κάνουμε συμπίεση όλα τα αρχεία που βρίσκονται στο Public_html και κατεβάζουμε αυτό το αρχείο στον υπολογιστή μας

2. Μπαίνουμε στην βάση δεδομένων μέσω phpmyadmin που βρίσκεται στο cpanel σας και κατεβάζετε και την βάση που χρησιμοποιεί το joomla site σας.

Αυτή την στιγμή έχετε ότι χρειάζεται για το Site σας τοπικά οπότε πάμε να δούμε τι χρειάζεται για να το ανεβάσουμε στο άλλο πακέτο hosting.

3. Κάνουμε upload το .zip αρχείο που είχαμε pubil_html.zip μέσα στο public_html

4. Κάνουμε δημιουργία βάσης δεδομένων με ότι όνομα θέλουμε

5. Δημιουργούμε και έναν χρήστη στον οποίο δίνουμε όλα τα permissions για την βάση δεδομένων που φτιάξαμε πριν.

6. Μπαίνουμε μέσω Phpmyadmin και θα δούμε την καινούργια βάση που δημιουργήσαμε. Σε αυτή θα κάνουμε “Εισαγωγή” το αρχείο που κατεβάσαμε από την βάση που είχαμε.

7. Λογικά θα έχει τελειώσει το Upload τώρα.. Πάμε και κάνουμε Unzip το αρχείο.

8. Έχουμε σχεδόν τελειώσει το μόνο που μένει είναι να πάμε στο αρχείο του Joomla το οποίο έχει τα στοιχεία σύνδεσης με την βάση και να τα αλλάξουμε με αυτά που βάλαμε στα βήματα 4 και 5. Το αρχείο ονομάζεται Configuration.php αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ το αρχείο έχει permissions 444 που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το αντικαταστήσετε ή να το αλλάξετε πρώτα θα πρέπει να το κάνετε 644.

9. Αν έχετε τελειώσει και όλα είναι εντάξει επιστρέφετε το αρχείο Configuration.php σε 444 για λόγους ασφαλείας.

 

Τα παραπάνω βήματα είναι συνοπτικά και απαιτούν κάποια μικρή εμπειρία σε θέματα internet. Οποιαδήποτε απορία έχετε μην διστάσετε να σχολιάσετε προκειμένου να αναπτύξουμε και άλλο το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *