Skip to main content

Τι σελίδα να κάνω στατική ή δυναμική

Πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε της ανάγκες τις επιχείρησης ή του κλάδου προτού προχωρήσουμε στην απόφαση για το τη ιστοσελίδα χρειαζόμαστε. Αλλά ας δούμε με παραδείγματα τι είναι η στατική ιστοσελίδα, τι είναι η δυναμική και αποφασίζουμε στο τέλος.

Από τη στιγμή που τυπώνεται μια εφημερίδα δεν μπορεί πλέον να αλλάξει τον τίτλο της απλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη έκδοση. Ομοίως, όταν μια στατική ιστοσελίδα έχει δημοσιευτεί τότε δεν θα αλλάξει έως την επόμενη έκδοση – αναβάθμιση. Όπου μόνο κάποιος που έχει γνώσεις HTML μπορεί να κάνει αλλαγές στο περιεχόμενο.

Από την άλλη πλευρά φανταστείτε να άλλαζε ο τίτλος μιας εφημερίδας 5 λεπτά πριν φτάσει στα χέρια σας. Μια δυναμική ιστοσελίδα επιτρέπει όχι μόνο την ροή δεδομένων εντός και εκτός της ιστοσελίδας αλλά δημιουργεί και σημαντικές σχέσεις με τα δεδομένα.
Για παράδειγμα, ένας διαδικτυακός επιχειρησιακός κατάλογος μπορεί να επιτρέψει στις τοπικές επιχειρήσεις να συνδεθούν και να δημιουργήσουν προφίλ για τις επιχειρήσεις τους. Οι επισκέπτες του site μπορούν να αναζητούν στη συνέχεια τον κατάλογο με βάση τις ανάγκες τους, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να διεξαγάγει έρευνα με βάση των ταχυδρομικό κώδικα ή το είδος επιχείρησης που επιθυμεί.

Οι δυναμικές ιστοσελίδες δίνουν την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να φορτώνουν πληροφορίες σχετικά με τη σελίδα τους, χωρίς να απαιτούνται γνώσεις HTML. Αυτό γίνεται από τον ιδιοκτήτη με την χρήση κάποιων κωδικών που του δίνονται από τον κατασκευαστή.

Εκτός από τον προϋπολογισμό υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν εάν χρειάζεστε μια στατική ή δυναμική ιστοσελίδα.

 

Τι σκοπό θα εξυπηρετήσει το site σας;

Εάν είστε μια σχετικά μικρή επιχείρηση ή οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχετε είναι λίγα τότε μια στατική ιστοσελίδα θα αρκούσε για τις ανάγκες σας. Από την άλλη πλευρά, αν έχετε ένα μεγάλο απόθεμα προϊόντων και υπηρεσιών τότε μπορεί να θέλετε να επιτρέπετε στους πελάτες σας τη δυνατότητα αναζήτησης με βάση επιλεγμένα κριτήρια σε μια δυναμική ιστοσελίδα.
Αν νοικιάζεται λίγα δωμάτια σε ένα μικρό νησάκι και απλά χρειάζεται να δείξετε μερικές φωτογραφίες, τιμές και μία βασική επικοινωνία, μια στατική ιστοσελίδα είναι ότι πρέπει. Αν έχετε μια εταιρία σε μια ανταγωνιστική αγορά και απαιτείται επικαιρότητα και ανανέωση σε δεδομένα της ιστοσελίδας μια δυναμική ιστοσελίδα θα είναι η καλύτερη λύση.

Οι δυναμικές ιστοσελίδες έχουν τις προκλήσεις τους. Είναι ποιο δύσκολο να βρεθούν καλοί προγραμματιστές από καλούς σχεδιαστές, συχνά απαιτούνται δύο ή περισσότερα άτομα να συμμετέχουν στο σχεδιασμό μιας δυναμικής ιστοσελίδας. Κατά την αναζήτηση προγραμματιστών ζητήστε να δείτε τα παραδείγματα των προηγούμενων εργασιών και δείγμα κώδικα διότι η εμπειρία σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες είναι κρίσιμη.

Ενώ μια δυναμική ιστοσελίδα έχει μεγαλύτερο κόστος συνήθως περισσότερο λόγω της πολυπλοκότητας της, μπορεί να είναι μια πιο οικονομική λύση μακροπρόθεσμα. Μια δυναμική ιστοσελίδα είναι η πιο αποτελεσματική λύση για επιχειρήσεις με περιεχόμενο που χρειάζεται συχνές ενημερώσεις ή την αλληλεπίδραση των επισκεπτών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *